Fokus på att rädda och renovera
hos Meurmans Byggnadsvård

Emma Burstedt, Nikolai Meurman och Marie Wilén står i snickeriet hos Meurmans Byggnadsvård. Det är fullt med trä runt omkring dem.

Emma Burstedt, Nikolai Meurman och Marie Wilén i snickeriet hos Meurmans Byggnadsvård.

Hos Meurmans Byggnadsvård i Tärnsjö doftar det av trä när kommunledningen kliver in i företagets snickeri. Här är fullt fokus på att hjälpa de som ska restaurera, rädda och renovera.

Nikolai Meurman började sin restaureringskarriär genom att renovera gamla vedspisar men intresset för byggnadsvård tändes när han och frun Sanne Meurman renoverade sitt första hus, Arnebo skola, utanför Heby. Det första projektet gav mersmak och ledde vidare till att renovera ett ödehus till sitt ursprungliga skick och 2022 startade han företaget Meurman Byggnadsvård.

- Jag upptäckte att det finns ett kunskapsglapp hos många som håller på med renovering och restaurering. Nu erbjuder vi rådgivning om det gamla begreppet byggnadsvård vilket innefattar tidstypiska material och rådgivning utifrån ett kulturhistoriskt perspektiv, säger Nikolai Meurman.

Idag har Nikolai sitt företag hemma på Stationsvägen i Tärnsjö men mestadels tillbringar han sin tid ute hos sina kunder och deras projekt. Fantastisk doft av trä möter besökaren som stiger in företagets snickeri. Nyligen besökte Marie Wilén (C), kommunalråd, Emma Burstedt, kommundirektör och Ann-Marie Sundgren, näringslivsstrateg, företaget och fick lära sig mer om byggnadsvård och dess utmaningar.

Vi tackar för ett intressant och inspirerande företagsbesök och tack till HeLa Juristbyrån som tipsade om Meurman Byggnadsvård genom vår företagsstafett!

Under året besöker kommunledningen företag med hjälp av en stafettpinne. Företaget som besöks får rekommendera ett nytt företag för nästa besök och så vandrar stafettpinnen vidare. Ett fantastiskt sätt att få mer information och göra spännande företagsbesök runt om i vår kommun.


Du hittar alla företagsbesök samlade här Länk till annan webbplats.


Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 juli 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord