Stöd för barn och unga

Här hittar du länkar och information om stöd för barn och unga.

Flicka sitter och pratar med en vuxen

Inget barn eller ungdom ska behöva må dåligt

Ibland händer olika saker som är svåra att lösa på egen hand. Då har du rätt att få hjälp. Om du behöver hjälp kan du ringa oss på Barn och familj: 0224-360 30

Är det akut och efter kontorstid?

Ring till socialjouren i Uppsala: 018-15 00 00

Behöver du någon att prata med?

Ring till Barnens Rätt i Samhället (BRIS) på telefon: 116 111. Du som är under 18 år kan ringa anonymt till BRIS. Det syns inte på telefonräkningen att du ringt.

Blir du utsatt för hederförttyck och hedersrelaterat våld?

Det finns flera ställen dit du kan vända dig om du behöver hjälp. Via länken nedan hittar du kontaktuppgifter till både socialtjänst, ungdomsmottagning, polis och elevhälsan.

Länkt till kontakteruppgifter

Vill du komma i gång med plugg eller jobb?

Är du 16-20 år och behöver stöd för att närma dig studier eller arbete? Kontakta då Tomas Hansson, han är arbetsmarknadskonsulent.

Tomas Hansson, arbetsmarknadskonsulent
070-369 56 92
tomas.hansson@heby.se

Känner du oro för att ett barn eller en ungdom far illa eller har problem? Tveka inte att ringa och rådfråga oss på mottagningen för barn och familj om du är osäker på vad du ska göra.

Du behöver inte ha bevis eller bekräftade uppgifter för att kontakta oss. Det räcker att du har en misstanke eller känner oro för ett barn eller en ungdom.

Ring oss eller gör en skriftlig anmälan

Du är alltid välkommen att ringa oss: 0224-360 30. Det går också att göra en skriftlig anmälan per e-post eller brev. Tänk på att du inte är anonym när du gör en anmälan per e-post.

information@heby.se
Postadress:
Heby kommun
IFO - Barn och familj
744 88 Heby

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 juni 2022
Sidan publicerad av:
Linda Ahlin