Härliga Heby

Mitt emellan de uppländska slätterna och den vackra skogen efter Masteråsen ligger Heby. Här hittar du en blandning av villabebyggelse från olika årtionden med trivsamma områden med flerbostadshus.

Härlig solrosäng i förgrunden och i bakgrunden skymtar Heby

Foto: Conny Sjöström

Snabba fakta om Heby

  • Strax över 2800 invånare.
  • Här finns matvarubutik, detaljhandel, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, restauranger, konditori, simhall, mackar och bio i Folkets hus.
  • Här finns förskolorna Bullerbyn och Lönneberga (kommunal regi) Framtiden (Föräldrakooperativ), Heby skola erbjuder f-klass till årskurs 9.
  • Upptåget mot Uppsala eller Sala, UL buss 848 mot Uppsala eller Sala, UL buss 225 mot Enköping. Riksväg 72 mot Uppsala eller Sala.
  • Till Uppsala 48 km, Sala 16 km, Enköping 40 km.

Populärt villaområde med närhet till centrum

Det senaste tillskottet av bostäder är det populära området Horsta backe. De nybyggda villorna, med närhet till centrum, skola och pendling, ligger i en sluttning med utsikt över öppna landskap och vackra Örsundaån. Just nu planerar vi för etapp två av det populära området.

Stora företag och ett levande samhälle

Heby har ett rikt näringsliv med en blandning av små och större företag. Ett av de största är Setra (Heby såg) som fortsätter en mer än 100-årig tradition av sågverksamhet i Heby. Ett annat större företag är Thomas Betong som är en av de ledande leverantörerna av fabriksbetong i Sverige. Heby har också ett levande centrum med butiker, bank, bibliotek, konditori och restauranger.

Aktiv fritid är bara förnamnet

Här finns möjlighet till en aktiv fritid. Största föreningen är Heby AIF som erbjuder bordtennis, cykel/BMX, fotboll, friidrott, orientering och skidor. Centrum för Heby AIF är centrala Tegelvallen där det förutom möjligheter att träna utomhus också finns en cykelhall för alla BMX-intresserade. Alldeles utanför centrum hittar du också ridhuset och Heby Ryttarförening som även erbjuder möjlighet till fältritt på en bana cirka en mil utanför Heby. Centralt hittar du också Heby Arena med simhall, gym och tennisplan.

Kultur för alla åldrar

Musikskolan erbjuder kurser i allt från sång och musik till dans och teater för barn och unga. Populära Dancing för life erbjuder också möjligheter att lära sig dansa. Heby Tegelbruksmuseum, som visar upp Hebys mångåriga tegelbrukshistoria, anordnar utställningar och hembygdsföreningen vårdar den vackra hembygdsgården och ordnar återkommande arrangemang, exempelvis ett populärt midsommarfirande.

I Heby samsas bekväma boendemöjligheter med härliga fritidsaktiviteter, fina pendlingsmöjligheter, ett aktivt näringsliv och bra service.

Lediga tomter i Heby just nu

Här hittar du lediga tomter i Heby.

Sjömossvägen 23

Fastighet: Horrsta 4:62
Storlek: 1853 kvadratmeter
Tomtpris: 300 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjömossvägen 25

Fastighet: Horrsta 4:61
Storlek: 1735 kvadratmeter
Tomtpris: 300 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Kr/kvm indexregleras med konsumentprisindex (1980=100) med basmånad december 2021. Det innebär att vi regelbundet justerar kvadratmeterpriset i takt med konsumentprisindex.

Till räkneexempel
Till konsumentprisindex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lediga tomter i närheten av Heby

Här hittar du lediga tomter i Huddunge.

Huggarvägen 4

Fastighet: Klockarbostället 1:17
Storlek: 1206 kvadratmeter
Tomtpris: 150 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt: Peter Larsson
Telefon: 070-511 15 11
E-post: peter@maklarcentrum.se

Huggarvägen 5

Fastighet: Klockarbostället 1:16
Storlek: 1640 kvadratmeter
Tomtpris: 150 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Kr/kvm indexregleras med konsumentprisindex (1980=100) med basmånad december 2021. Det innebär att vi regelbundet justerar kvadratmeterpriset i takt med att konsumentprisindex går upp eller ner.

Till räkneexempel
Till Konsumentprisindex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
28 september 2023
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord