Sjönära Morgongåva

Det är inte bara namnet som är vackert med Morgongåva. Nästan var du än befinner dig här kan du blicka ut över någon av de vackra sjöarna Ramsjön eller Axsjön. Under sommaren bjuder dessa in till härliga bad och under vintern skön skridskoåkning.

Vy över sjö i Morgongåva. Morgongåva skola syns också.

Snabba fakta om Morgongåva

  • Strax över 1500 invånare.
  • Här finns matvarubutik, butiker, veterinärklinik, restauranger.
  • Här finns Morgongåva förskola (kommunal regi) och förskolan Lek och lär (privat), Morgongåva skola F-klass-årskurs 6. Heby skola välkomnar årskurs 7-9.
  • Upptåget mot Uppsala eller Sala, UL buss 848 mot Uppsala eller Sala. Riksväg 72 mot Uppsala eller Sala passerar genom Morgongåva.
  • Till Uppsala är det 42 km, Sala 21 km.

Trivsamt och nära

Här blandas villabebyggelse med flerbostadshus och i centrala Morgongåva finns både en härlig parkmiljö och den så viktiga stationen där tåg och bussar till Uppsala och Sala stannar.

Expansiv företagsplats

Morgongåva var länge ett nav för tillverkningsindustri men idag är det istället e-handeln som dominerar. I Morgongåva Företagspark huserar nu väletablerade e-handelsföretag som Apotea och Adlibris som dagligen sysselsätter flera tusen personer.

Aktiviteter för alla åldrar

Här finns flera mindre klubbar för fritidsaktiviteter. Morgongåva Sportklubb erbjuder bordtennis, fotboll och innebandy för olika åldrar och aktiva Morgongåva boxningsklubb har boxningsträning för alla åldrar. Klubben brukar dessutom stå som arrangör för tävlingar då och då. I Morgongåva finns också ett elljusspår som ger motionsmöjligheter året om.

Djurupplevelser inpå knuten

Morgongåva är omgivet av vacker natur och bara några kilometer bort hittar du Gårdsjö Älgpark med safari och visningar i älgarnas vidunderliga värld. Inte långt därifrån hittar du också trav- och ridsportsanläggningen Julmyra horse center som erbjuder boende- och träningsmöjligheter för dig med häst.

Cykelväg på gång

Trafikverket arbetar just nu med en cykelväg mellan Morgongåva och grannen Vittinge. En härlig tur på cirka 8 kilometer som kommer att gå genom det öppna landskapet. Cykelvägen beräknas vara färdig i december 2024.

Mer om projektet hos Trafikverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lediga tomter just nu

Här hittar du lediga tomter i Morgongåva.

Skyttevägen 1A

Fastighet: Morgongåva 15:2
Storlek: 1675 kvadratmeter
Tomtpris: 150 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skyttevägen 1C

Fastighet: Morgongåva 15:18
Storlek: 1366 kvadratmeter
Tomtpris: 150 kr/m²*

Se på karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

* Kr/kvm indexregleras med konsumentprisindex (1980=100) med basmånad december 2021. Det innebär att vi regelbundet justerar kvadratmeterpriset i takt med konsumentprisindex.

Till räkneexempel
Till konsumentprisindex Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 april 2024
Sidan publicerad av:
Charlotta Nord